Ani de liceu

25508005_1727759170607564_5498186010807740225_n

Și în liceu… cum a fost!?

Ani pe care nu pot să-i uit, începând cu micile șicane la oră (oră de curs) până la chiulurile pe care le făceam cu unii dintre colegi. Plin de nostalgie privesc în urmă și mă revăd în sala de amfiteatru cum stăteam cu gașca și ascultam muzică, muzica anilor 90.

Orele de chiul când eram de găsit în spate la ping-pong. Dar și clipele când mă pupam cu vreo colegă pe holurile liceului. Jucam baschet de câte ori prindeam ocazia (ce bine ar fi fost ca terenul din curtea liceului să arate ca unul modern, perfect plat și proaspăt marcat, cu coșuri noi cu plasele întregi). Sau gogoșelele cumpărate din curtea din spatele liceului (era un chioșc mic, din tablă). Ar fi fost frumos să fi avut un asemenea loc dar frumos amenajat, cu mese și scaune unde să ne bucurăm de gogoșelele noastre cu gaură, ascultând ABBA în surdină.

Orele de curs când seriozitatea dascălilor era punctată de câte o glumă care îi făcea pe colegii mei să cadă sub bănci de râs. Desigur, sălile de clasă ar fi putut fi amenajate după alte standarde (exemplu referitor cele din anii 90 din Germania). Laboratoarele, de fizică, chimie, biologie nu erau dotate corespunzător. Ce să mai zic că aveam doar două cinematografe în oraș care arătau foarte rău. Adică trebuia să ai senzația că, vizionând un film pe ecran panoramic, te și relaxezi. De cele mai multe ori ieșeam de acolo anchilozat, cu dureri de spinare și oase. Nu aș fi vrut fotolii în loc de scaune, dar nici arcuri și sârme care să te zgârie prin anumite locuri.

25488490_1726775780705903_3711031351131777263_o

În spatele liceului era un teren de sport, vai de mine, arăta jalnic. Cred că ar fi trebuit să existe, repet în pas cu vremurile respective, niște aparate de testare a condiției fizice la care să-ți facă placere să te antrenezi. Una peste alta pot zice că nu a fost nici rău nici bine, dar se putea de o mie de ori  mai bine. Noroc că eram fericiți și veseli oricum.

În concluzie anii mei de liceu ar fi putut fi, după propria-mi imaginație, cuceritori și plini. Totuși, așa cum au fost, au rămas de neuitat.

Cu acest articol am acceptat provocarea de a susține Urban Up!, un proiect inițiat de Asociația De-a Arhitectura, care le oferă elevilor de liceu o bună oportunitate de a-și cunoaște orașul. Proiectul a fost derulat în anul 2017 în cadrul programului  „Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun” . Totodată, pot fi organizate ateliere în 2018, fie în licee, în săptămâna Școala Alfel, fie ca activități ale Clubului De-A Arhitectura. Detalii găsiți pe http://www.de-a-arhitectura.ro.

Print

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s