Cele mai valoroase persoane în viață sunt părinții

Imagini_second 10

     Nu întâmplător am ales acest titlu, viața este nedreaptă pentru unii, dar totuși trebuie să mergem înainte cu speranță și credință în suflet și în inimi. O mână întinsă pentru a ajuta spune totul despre noi, ne definește ca oameni.

    Copii din centrele de plasament care nu au avut parte de părinți, din diverse cauze trebuie ajutați să treacă peste greutățile cu care au neșansa să se confrunte. Având ca hobby desenul și pictura, imaginea de mai sus m-a inspirat atât artistic, cât și emoțional. Artistic pentru că lui Raul, în vârstă de 7 ani, îi place, printre altele, să picteze. Mi-ar plăcea să-i ofer ajutorul în acest sens, sprijinindu-l cu lecții despre desen și culoare, dar și oferindu-i materiale (creioane, pensule, pânze, etc). Prima mea satisfacție ar fi chiar bucuria pe care bănuiesc că ar afișa-o imediat cu o reală sinceritate.

Raul de 7 ani pune, în schimb, cel mai mare preț pe părinți, pe care că probabil i-a pierdut. Este trist, dar asta este realitatea lui, fiind mic și-ar dori cu ardoare ca părinții lui să fie lângă el, să-i îndrume pașii sau nu… să fie doar lăngă el și atât. Desigur și o pisicuță l-ar face fericit, dar este și urmat de dorința de a fi primul, de a învăța. Școala pentru el este un refugiu, acolo înâlnește mulți oameni și copii de aceeași vârstă cu el.

Toate fotografiile, ca și cea de mai sus,  realizate de Horia Manolache și ilustrate de Gabi Toma sunt foarte sugestive, transmit un mesaj direct care nu poate să te lase indiferent. În cadrul Mână cu Mână putem vedea dorințele copiilor exact cum au fost ele exprimate verbal de autorii acestor poze.

Mai multe detalii despre cum puteți ajuta chiar voi acești copii, dar și alte lucruri de interes social, le puteți afla la această adresă – http://manacumana.ro/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s